ANNONS

15-åriga Austin blev mobbad för sitt utseende men fick en överraskning

Gabriel Pålsson April 03, 2018

ANNONS

ANNONS

Mobbing är något som nästan blivit som en epidemi i samhället och allt fler blir utsatta för det, både vuxna och barn. Den allra vanligaste kränkningen som människor får utstå är taskiga eller elaka kommentarer, från både kända och okända människor i ens omgivning.

Austin Niehus är en sådan pojke som blivit mobbad, för sitt utseende, då han är född med Goldenhars syndrom. En väldigt ovanlig genetisk sjukdom som orsakar fosterskador i ansiktet och huvudet.

Syndromet resulterar i att öron, näsa, läpp och käkben utvecklas ofullständigt. Det är också väldigt tydligt hur missbildningen påverkar personens utseende. När han var 14 år hade Austin redan genomgått 52 operationer.

Som trots att han till stor del vuxit upp på sjukhus och kring läkare, lever som vilket annat barn som helst. Det var dock något han saknade.

austin1
Facebook

Austins nära och kära beskriver honom som en kärleksfull, smart och snäll kille. Tyvärr har andra i hans omgivning inte märkt detta utan enbart gett sig på honom för hans utseende. Då han inte liknar sina ”normala” kamrater blev han från tidig ålder utsatt för väldigt grym mobbing.

austin2
Facebook

Austin blev hela tiden retad och isolerad från andra barn som följd av detta. Han längtade efter vänskap och ville också träffa andra med Goldenhars syndrom.

Men då sjukdomen är väldigt ovanlig, var det väldigt svårt att hitta någon med Austin erfarenheter. Något som skulle komma att förändras.

austin3
Facebook

I videon, som du kan se nedanför, så väntar Austin på en mycket speciell besökare i sitt snöiga hem i Colorado. När främlingens bil kör upp på uppfarten står Austin och tittar ut genom fönstret innan han ropar på sin mamma och sin två syskon.

austin4
Youtube

Man hör honom säga i videon:
”De är här!” ”Åh herregud Gud! Här kommer hon, här kommer hon!”.

Vad som följer är ett hjärtskärande möte mellan två individer som har väldigt snarlika erfarenheter och där båda väntat väldigt länga för att få träffa den andre.

Du kan se videon nedanför:

Mobbingen måste sluta, alla människor måste kunna bli uppskattade för dem de faktiskt är och inte för hur de ser ut, eller hur?

Dela vidare för att visa att du står upp mot mobbing i alla dess former och skepnader!

Glöm inte att klicka på Gilla-knappen så skänker vi 2 KR till välgörenhet för varje ny Gilla-markering vi får!

ANNONS

ANNONS

ANNONS