ANNONS

9-åriga Diane spelar ”Halleluja”

Gabriel Pålsson April 03, 2018

ANNONS

ANNONS

Det finns få låtar som kan röra upp så mycket känslor som låten ”Halleluja” av Leonard Cohen och genom åren har vi nog alla hört otaliga tolkningar av den här känslosamma låten. Den spelas nästan överallt, från stora kyrkor på en orgel till de som spelar den på panflöjt.

Men man behöver inte ens texten för att kunna höra orden i sitt inre, de är melodin som för de allra flesta är det som lockar fram känslorna.

Något som 9-åriga Diane och hennes storasyster Camille skulle komma att bevisa på en tågstation i Rotterdam.

Det är något väldigt speciellt med de som vågar att spela instrument på offentliga platser och på många sätt och vis kräver det mer talang än de som spelar in saker i en studio. Man har inte alls på samma sätt råd att göra misstag i sitt spelande om det inte ska förstöra hela låten.

Men framförallt krävs det ett ofantligt mod för att våga framföra något inför främmande människor, och det är sällan en enkel publik att tillfredsställa.

diane1
Youtube

På en tågstation i Rotterdam, Nederländerna stod ett piano framme som alla som ville kunde spela på. Diane slog sig ned vid pianot och började att spela låten ”Halleluja”. Musiken är ren och klar och tonerna vackra och nästan alla känner nog hur känslorna börjar att flöda när de hör låten spelas.

Men när systern Camille stämmer in i låten med fiol så inser man precis hur begåvade de här två systrarna faktiskt är. De har nog övat tillsammans då de uppnår en fantastisk symbios i ett musikaliskt mästerverk.

Du kan se videon som spelades in nedanför:

Helt underbart framfört av både 9-åriga Diane och hennes storasyster eller hur?

Dela gärna vidare om du likt oss tycker att Diane och systern Camille var väldigt modiga!

Glöm inte att klicka på Gilla-knappen så skänker vi 2 KR till välgörenhet för varje ny Gilla-markering vi får!

ANNONS

ANNONS

ANNONS