ANNONS

Domaren dömer djurplågaren till det hon utsatt sin hund för

Gabriel Pålsson April 03, 2018

ANNONS

ANNONS

Det finns få saker som är så hemska som att höra om hur djur far illa, men tyvärr händer det alltför ofta. Djur blir vanvårdade, försummade eller till och med misshandlade. Men det är tyvärr en alltför vanlig vardag för tusentals djur världen över.

Dessutom är det ytterst sällan som monstren som behandlar djuren så illa får något straff som ens är värd att nämna. Det finns dock en djurälskande domare, Michael Cicconetti, som har valt att göra allt han kan för att skydda djuren och bestraffa de som gör dem illa.

Michael har ända sedan barnsben, då han fick sin första hund, älskat djur. Taxen Herman var hans bästa vän genom barndomen och idag har han en 10-årig Berner Senner som heter Kasey.

domare1
Facebook

Men domarens passion för hundar är inte något han håller hemma utan det är hans kall och det märks även då han sitter i sin rättssal.

När han dömer ut straff, måste han självklart följa de lagar och regler som finns och kan därför inte döma ut vilka straff som helst. Men han har kommit på ett fantastiskt sätt att få människor att smaka på sin egen medicin.

Michael säger så här:
”Det här straffet ska inte utsätta någon för fara, men det betyder inte att de inte kan hantera lite obehag och skam”.

Ett exempel är en kvinna som fick träffa Michael efter att hennes hund påträffats levande i en fruktansvärd smuts. Domaren tyckte då att hon kunde få känna hur det kändes och beslutade att hon skulle få spendera en dag på den lokala soptippen.

Han visste också precis vad han skulle säga:
”Jag vill att du tar till soptippen och hittar den mest stinkande, illaluktande platsen och jag vill att du ska sitta där i åtta timmar imorgon och tänker på vad du gjorde mot din hund samtidigt som du känner odören. Om du kräks så kräks du”.

domare2
Facebook

I ett annat fall där en kvinna övergett 35 kattungar i skogen, dömde han kvinnan att helt ensam spendera en natt i skogen, utöver fängelsestraffet och böterna hon blev dömd till.

Michael hoppas att hans omskrivna domare ska få människor att tänka över hur de behandlar sina djur men även skapa en medvetenhet om djurplågeri.

Han vill att människor ska få reda på att det är olagligt att vanvårda sina djur. Michael började dock inte med att döma ut de här speciella straffen utan det var först när han märkte att människor snart återföll i brottslighet som han började.

Du kan nedanför se två filmer om Michael:

En helt fantastisk domare eller hur?

Dela gärna vidare om du likt oss tycker att de här människorna verkligen förtjänar att få smaka på sin egen medicin!

Glöm inte att klicka på Gilla-knappen så skänker vi 2 KR till välgörenhet för varje ny Gilla-markering vi får!

ANNONS

ANNONS

ANNONS