ANNONS

Hon köpte ring på loppis för 100 kr och 30 år senare visar det sig att den är äkta

Gabriel Pålsson April 03, 2018

ANNONS

ANNONS

Det är nog många som tycker om att gå på loppis och i second hand affärer, man vet aldrig riktigt vad man ska hitta för något. Ibland kanske det är ett fyndpris på något man vill ha och ibland kan man göra sitt livs fynd.

Det sistnämnda är inte speciellt vanligt även om det faktiskt händer, då har man också svårt att förstå att saken man köpte för nästan ingenting är värt otroligt mycket pengar.

Det var också fallet för en kvinna, som vill vara anonym, som besökte en loppis i London år 1980 då hon köpte en ring för 10 pund eller omkring 100 kr. Den var väldigt vacker och hon tyckte helt enkelt att den var värd pengarna.

ring1
Youtube

Hon bar ringen varenda dag under de kommande 30 åren och den satt helt perfekt på henne. Men så kom dagen då hon började bli nyfiken på ringen, vart kom den ifrån? Vem hade burit den innan henne och var den värd något?

För att få svaren på sina frågor, beslöt hon sig för att gå till en juvelerare och det var då hon fick reda på det ofattbara.

ring2
Youtube

Ringen visade sig innehålla en diamant på 26 karat och gjord på 1800-talet. Juveleraren Jessica Wyndham, som inspekterade ringen åt kvinnan, berättar att det är ett oerhört fynd.

Hon säger till Evening Standard:
”Vem som helst hade blivit exalterad i min position, Den är värd en summa pengar som kan förändra livet. Oavsett vilken bakgrund du har eller vad du har varit med om revolutionerar den här livet”.

ring3
Youtube

Ringen visade sig vara värd en stor summa pengar, omkring 7,5 miljoner kronor vilket gjorde att kvinnan valde att sälja den på auktion. Hon hade ingen aning om att det var en diamant utan när hon köpte ringen var den smutsig och gnistrade ingenting.

Jessica säger:
”De kom in till oss och spekulerade i om det faktiskt var riktigt diamanter i den och om den var värd någonting. Majoriteten av oss kan inte ens drömma om att äga en diamant som är så stor”.

Du kan se ett videoklipp om händelsen nedanför:

Hur hade du reagerat, hade du också sålt ringen eller behållit den?

Dela gärna vidare om du likt oss tycker det här är helt fantastiskt!

Glöm inte att klicka på Gilla-knappen så skänker vi 2 KR till välgörenhet för varje ny Gilla-markering vi får!

ANNONS

ANNONS

ANNONS