ANNONS

Igår dog Lill Babs, 80 år gammal – idag hyllar vi henne

Gabriel Pålsson April 03, 2018

ANNONS

ANNONS

Den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson har dött, det bekräftade hennes döttrar i ett gemensamt uttalande på Instagram.
De skriver: ” Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom”. Hon blev 80 år gammal.

lill1

Under tisdagsförmiddagen dog Barbro ”Lill-Babs” Svensson, skriver döttrarna Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen i ett gemensamt uttalande på Instagram.

Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila. Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma. Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla idag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita. Nu behöver vi i familjen vår tid för vår sorg och ber att den respekteras. Kärlek ❤️ Monica, Malin, Kristin och familjen. ”Nu går sista visan, dig vill jag sjunga för. Vi behöver varandra, du och jag och dom andra, som står utanför. Så låt den sista strofen, bli till en sång vi minns. Tack för att jag får ha dig. Tack för att alla finns!” En hälsning från Mamma till hennes älskade publik finns i min profil. ❤️

Ett inlägg delat av Malin Berghagen (@mberghagen)

I uttalandet skriver döttrarna:
”Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila”.

lill2

Den folkkära artisten var både innan och vid dödstillfället omgiven av sina nära och kära och döttrarna skriver:
”Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla idag på förmiddagen”.

Redan samma dag började människor att hedra en människa vars liv inneburit så mycket glädje och lycka för alla de som varit i kontakt med henne eller sett henne uppträda.

Carola postade på Facebook en enastående hyllning till en människa som betytt så mycket för så många och inte bara hennes egen familj:

Det var i början av mars som Lill-Babs fördes akut till sjukhuset med hjärtproblem och hennes planerade 80-års firande fick ställas in. Döttrarna berättar nu att man i samband med den undersökningen upptäckte att mamman hade elakartad cancer.

På Instagram skriver döttrarna:
”Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma”.

De avslutar sitt inlägg med orden:
”Nu behöver vi i familjen vår tid för vår sorg och ber att den respekteras.
Kärlek, Monica, Malin, Kristin och familjen”.

lill3

Barbro Svensson föddes i Järvsö 1938 och har sedan 1950-talet varit en av Sveriges mest älskade artister. Efter att hon sjungit i morgonprogrammet ”Morgonkvisten” 1954, upptäcktes hon av musikprofilen Simon Brehm som hjälpte henne och fick hennes karriär att ta fart.

lill4

Bara fem år senare fick hon sitt stora genomslag med sin klassiska låt ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran?”. Hon medverkade även i Melodifestivalen åren 1960, 1961 och 1973, och år 2010 medverkade hon i TV4:s program ”Så mycket bättre”.

De senaste åren har hon turnerat tillsammans med Ann-Louise Hanson och Siw Malmkvist

lill5

Att en så stor och folkkär artist nu har lämnat oss är inget annat än en stor tragedi, inte bara för hennes familj som kommer sakna henne men också för hela svenska folket. Sedan 1950-talet har hon varit en stor del av varje svensks liv med sina återkommande låtar och inslag i olika tv-program.

En stor kvinna som betytt så otroligt mycket, för så otroligt många människor och som vi nu kommer att sakna.
Du kan se henne framföra en av sina klassiska låtar nedanför:

Du kan se en kort summering nedanför:

En tragedi utan dess like att en sådan gigant i den svenska artistvärlden har lämnat oss. Men vilket är ditt favoritminne med Barbro ”Lill-Babs” Svensson?

Dela gärna vidare för att visa och hylla den här otroliga kvinnan och hennes helt otroliga liv!

Glöm inte att klicka på Gilla-knappen så skänker vi 2 KR till välgörenhet för varje ny Gilla-markering vi får!

ANNONS

ANNONS

ANNONS