ANNONS

Thina räddade nyfött spädbarn

Gabriel Pålsson April 03, 2018

ANNONS

ANNONS

48-åriga Thina Siverland och hennes pojkvän Thomas vaknade upp mitt i natten för att de båda tyckte sig höra barnskrik. Hon rusade upp ur sängen och ut i trapphuset, där hade en kvinna precis fött barn och barnet hade ingen puls.

thina1

Det var verkligen mitt i natten då Thina och pojkvännen Thomas vaknade upp av barnskrik som kom ifrån trapphuset utanför deras lägenhet i Hässelby, utanför Stockholm. När de hörde ljuden igen började de undersöka och rusade ut i trapphuset.

Det krävdes dock att de sprang fyra trappor upp för att hitta vart barnskriken kom ifrån.

En kvinna hade precis fött barn och Thomas sprang för att hämta lakan för att vira in barnet i samtidigt som de ringde efter en ambulans.

Barnet som låg i kvinnans hängiga byxor, hade navelsträngen virad kring halsen och Thina började försöka att dra bort den så att barnet skulle kunna andas. Men det var då hon upptäckte det ohyggliga, barnet andades inte och hade ingen puls.

Thina förstod att det inte fanns mycket tid kvar och hon började att ge det nyfödda barnet hjärtmassage.

thina2

Hon berättar för Aftonbladet:
”Tanken på att han inte skulle leva fanns inte – han skulle bara det”.

Hon fick till slut det lilla barnets hjärta att slå och satte då sin mun mot barnets för att kunna suga ut slem. Då kom ett positivt livstecken.

Hon berättar för Aftonbladet:
”Han öppnade sina ögon och tog tag om sin hand runt mitt pekfinger. Första ordet som kom i mitt huvud var ”stanna”. Först då kom rädslan, ”var fan är ambulansen” tänkte jag och att jag får inte förlora honom nu när jag precis fått liv i honom”.
Ambulansen kom snart till platsen och tog den nyfödda pojken med familj till sjukhuset. Nu i efterhand vet vi att pojken mår bra och att Thina ska få hälsa på familjen vars barn hon faktiskt räddat livet på.

Thina berättar:
”Det som jag kan känna är att jag är så tacksam att jag är jag, att jag kan lita på att jag reagerar när något händer. För just där och då finns det inga konsekvenser, det är bara att sticka”.

Helt fantastiskt eller hur, att Thina räddade livet på en liten pojke i sin egen trappgång, eller vad tycker du?

Dela vidare för att hylla Thinas och pojkvännen Thomas insats den natten som räddade livet på ett litet barn!

Glöm inte att klicka på Gilla-knappen så skänker vi 2 KR till välgörenhet för varje ny Gilla-markering vi får!

ANNONS

ANNONS

ANNONS